Sukkerfri Peppermø – en oppdatering

sukkerfri-oppdatering

Ja da, jeg vet at dere hører lite fra meg for tiden. Det er juni, årets travleste periode i skolen, og som lærere flest er jeg veldig opptatt. (Jeg lever jo bare for jobben, som dere sikkert husker). Men i dag har jeg altså vært uten sukker i åtte uker (hurra for meg!), og uten kunstig søtning i seks (enda mer hurra for meg!), og da må jeg vel ta meg tid til en aldri så liten oppsummering av prosjektet.

Den korte versjonen: Det har gått over all forventning!

Den litt lengre versjonen: Jeg har gått ned 3 kilo – selv om jeg har drukket øl og spist potetgull og ikke telt så mye som en eneste kalori.

Den lange versjonen: Som dere husker fra tidligere, så hadde jeg en liste over ting jeg håpte å få ut av forsøket. Disse var:

• ingen overspising, mindre ulvehunger og færre cravings
• mindre oppblåsthet (og mindre promping)
• finere hud
• mer energi og bedre fokus
• smalere midje
• bli flinkere og mer kreativ på kjøkkenet

Og her har det absolutt skjedd ting. For å ta det punkt for punkt:

Ingen overspising, mindre ulvehunger og færre cravings
Mindre ulvehunger og færre cravings, absolutt. Jeg er ikke lenger på nippet til å drepe noen hver gang det nærmer seg lunsj. Til min store overraskelse savner jeg heller ikke godteri og søt mat, og det er derfor ikke noe jeg går rundt og tenker på til alle døgnets tider. Jeg har til og med sluttet å ha det tilbakevendende marerittet der jeg forspiser meg på skumfiduser (marshmallows, men hallo, det danske ordet er såååå mye kulere!). Ingen overspising… Det tels vel ikke om maten er veldig god…?

Mindre oppblåsthet (og mindre promping)
Kaffe, øl og farris sørger for at det fremdeles er fart i systemet, for å si det sånn, men alt i alt, jo da.

Finere hud
Det første som skjedde da jeg sluttet med sukker var at jeg fikk et ordentlig akneutbrudd. Men det kommer seg nå. Jeg har investert i en SodaStream, og økt inntak av vann kan selvsagt ha hatt en innvirkning her.

Mer energi og bedre fokus
Vil ikke si det, nei, men det er jo juni, så…

teacher-tired

Smalere midje
Jepp! Den har krympet med fire-fem centimeter. Til tross for øl og potetgull.

Bli flinkere og mer kreativ på kjøkkenet
Vel, jeg har lært meg et par nye oppskrifter, men på en annen side har jeg stort sett bare holdt meg til disse. Litt for lite variasjon i matveien, altså. Så der har jeg noe å fokusere på framover.

Bonus!
Jeg merker veldig på matbudsjettet at jeg har kuttet sukker, fordi det også innebar å slutte med ferdigmat. Lommeboka har altså i motsetning til meg, ikke blitt smalere.

 

Jeg er kjempefornøyd med opplegget, og ikke minst stolt av meg selv som har gjennomført. Sett i lys av alt det bra som har kommet ut av det, og at jeg ikke har kjent noe særlig til abstinenser og uheldige bivirkninger, har jeg bestemt meg for å fortsette med et sukkerfritt liv.

Om jeg anbefaler det til andre?

Tja, i likhet med å være singel, så er det ikke en livsstil som passer alle. Skal du slutte med sukker, må du ville det. Men vil du, så vil jeg absolutt si at det er verdt et forsøk.

3 kommentarer om “Sukkerfri Peppermø – en oppdatering

  1. Hei, så kjekt å lese. Blir inspirerert jeg! Jeg tenkte om jeg skulle prøvd for en periode- si et halvt år eller noe. Tror jeg mentalt trenger det- å innbille meg at det er et eksperiment 😆 men så kjekt og inspirerende å høre dine erfaringer da!

    Liker

    1. Tror absolutt det er lurt å se på det som et eksperiment. Ikke tenke at det er for resten av livet, bare de neste par månedene eller så. Kjenn etter på endringene i kroppen, og når sukkeret først er ute av systemet, så forsvinner lysten på det. Take it from me 🙂

      Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s